Oavgjort i jämn match

Matchen mot Broberg/Söderhamn slutade 4-4 (1-3) efter att IFK gjort en mycket bra andra halvlek.

 

Ett på grund av skador och pandemi decimerat IFK, med veteranen Johan Thorsson som vikarierande libero, svarade på lördagseftermiddagen för en stark insats då de spelade oavgjort mot formstarka sensationslaget Broberg hemma på K Bygg Arena.  

Matchen började olyckligt för de blåvita som fick inkassera ett baklängesmål redan i den tredje matchminuten. Efter slarv i uppspelsfasen kunde målfarliga Söderberg näta för Söderhamns gänget. Broberg ägde första halvtimman av matchen, en period där IFK låg lågt i sitt försvarsspel och inte skapade särskilt mycket framåt. Gästerna var effektiva i sitt hörnskytte och kunde gå till pausvila med 1–3, efter en avslutande kvart som präglades av ett hemmalag som åt sig in i matchen mer och mer.  

Detta satte sedan tonen för den andra halvleken, där IFK blev mer och mer spelförande. De blåvita kom i vassa anfall och viktiga 2–3 kom på ett kanonpass av Albin Rohlén fram till heta högerhalven Hänninen. Tyvärr höll sig Brobergs vassa hörnskytte i sig och de tog åter en tvåmålsledning, men IFK trummade på. 3–4 kom på ett kanonskott från Feroyans klubba och den efterlängtade kvitteringen i den åttionde minuten ombesörjde formstarka Enander. Ett synbart frustrerat Broberg tog i det läget timeout för att lugna ner det hela, och sluttampen blev rafflande med hörnor för bägge lagen. Men målfabrikationen var slut för dagen på ett vinterfagert K Bygg Arena, och då domaren blåste av fighten såg Broberg besviket ut medan IFK var betydligt mer nöjda.  

Faktum är att IFK lika gärna kunnat vinna matchen. Broberg gjorde trots allt endast ett spelmål och de blåvita såg tyngre och vassare ut främst i den andra halvleken. Nu vann lagen varsin halvlek med 3–1 och det var nog trots allt rättvist sett till 90 minuters bandyspel.  

Hänninen var IFK:s bästa spelare denna eftermiddag tillsammans med Enander som så långt svarat för en makalös säsong. Glädjande nog börjar Feroyan ta för sig alltmer och Albin Rohlén måste omnämnas för sin vackra assist till 2–3 målet.  

Målskyttar för IFK: Hänninen, (2) Feroyan samt Enander.  

//Mats Kindell

Foto från SärnehedPhoto, www.sarnehed.se