Oavgjort mot Bollnäs

IFK tog på fredagskvällen en viktig poäng i streckstriden om de sex kvartsfinalplatserna när det blev 1-1 (1-0) hemma mot Bollnäs.

 

Gästande Bollnäs, vilka är involverade i den andra streckstriden, den om att undvika kval nedåt, stretade emot bra, och var under halva andra halvlek snäppet bättre än det blåvita hemmalaget.  

Det var IFK som tog ledningen efter knappa 20 minuter av matchen genom Florén, som tycks ha kommit i gång med målskyttet. Annars bjöds inte publiken på så mycket grannlåt under den första akten, det snöblandade regnet tillät inte lagen att lira bandy i någon större utsträckning. Men det var ändå IFK som gick till pausvila med ledning 1–0, och det var med tillförsikt publiken såg fram emot den andra akten, då vädret blev bättre och det äntligen kunde börja spelas bandy. Men då fick som redan konstaterats ovan Bollnäs momentum och hade sin absolut bästa sekvens i matchen. Det kröntes även med en kvitteringsboll från gästernas sida. Efter det ryckte de blåvita upp sig och trummade på rätt så rejält mot bortaförsvaret, men bollen ville inte in. Östergötlands bandystolthet fick även chansen från straffpunkten sedan den i vanlig ordning utmärkte Anders Persson rivits ned i straffområdet. Tyvärr missades den möjligheten och då eldupphör blåstes på K Bygg Arena lyste 1–1 på resultattavlan. Det går alltid att debattera om det var en vunnen eller en förlorad poäng, men sett till matchens 90 minuter får man ändå konstatera att det var ett rättvist resultat.  

Plusvarianter i IFK var den ständigt växande försvarsklippan Plotnikov. Han utmärker sig sällan men han håller sin försvarszon ren och bryter många anfallsförsök från motståndarforwards. Persson är redan nämnd och Lönn är utmärkt som kapten och ledarfigur.  

Nu ges snabb chans till att knipa en viktig tvåpoängare då nedflyttningsklara nykomlingen Örebro kommer på besök i morgon på den klassiska bandytiden 13:15. Men det måste framhållas att det blir en tuff match för blåvitt, närkingarna kan spela helt utan press på sina axlar. 

Dyk upp mangrant, blir den avslutande uppmaningen från hemsidan.  

//Mats Kindell