Säsongen slutar med flaggan i topp

Det blev förlust i den jämna bortamatchen mot IK Sirius efter ett sent segermål av hemmalaget till 2-1 (1-1). Vi gratulerar IK Sirius till avancemanget och tackar våra IFK-grabbar för säsongen!

 

Idrotten är vacker, spännande samtidigt som den kan vara oerhört grym. Inte minst på elitnivå, (i vårt fall bandy), där vinna eller försvinna matcher är det spelarna förberett sig på under en hel försäsong, och där det helt plötsligt och hastigt tar slut. Det är härligt och euforiskt för vinnarna, och gör obeskrivligt ont för förlorarna.

IFK förpassades i enlighet med detta på onsdagskvällen ut ur slutspelet i och med den andra raka förlusten mot Sirius. Denna gång blev det siffermässigt mycket jämnare (2 -1 till Sirius), där IFK framför allt under den andra halvleken var väl så bra, om inte bättre, än motståndarna. Men, som skrevs efter första åttondelen mellan lagen, bandy går ut på att göra mål, och eftersom de blåvita endast mäktade med att göra ett mål förstår alla och envar att det inte räckte till avancemang.

Besvikelsen är enorm, och det hjälper föga att skriva någon utförlig matchrapport. Sirius öppnade matchen klart bäst, men IFK stretade emot och avslutade halvleken med en välförtjänt kvittering till 1 – 1. Som redan skrivits ovan var sedan blåvitt det något bättre laget spelmässigt i den andra akten, men mäktade inte med att få in bollen i nät. Släkten är värst och det var IFK bekantingen Ted Bergström som i matchens 83:de minut drog ner ridån för Östergötlands bandystolthets slutspelsdrömmar för denna gång.

Det rapporterades goda insatser från Stadin, Enander och keeper Jussi i ett lag som lade ner ett oerhört arbete i det kollektiva försvarsspelet matchen igenom. Något för de blåvita att ta med sig mitt i all besvikelse. Det är ingen skam att falla med flaggan i topp.

Återstår endast att gratulera Sirius, och att konstatera återigen att säsongen 22/23 är över för IFK:s del. Håll utkik på hemsidan för en säsongskrönika vad det lider.

Målskytt i åttondelsfinal 2: Enander.

//Mats Kindell