Säsongens första seger

I säsongens andra hemmamatch kom äntligen första segern då Sirius fick känna på IFK's starka försvarsmur kompletterat med effektiva avslut framför mål, vilket resulterade i en välförtjänt 6-1 (3-1) seger hemma på LMT-arena.

 

Efter att tränare Hansson, med benägen hjälp av assisterande dito Brodén, återinfört den blåvita försvarsvallen inför gårdagens match mot Sirius, uppstod en efterlängtad ”Ketchup – effekt” på LMT arena. Uppsalagänget Sirius slogs tillbaka med 6 – 1, (3 – 1) efter en prickfri defensiv insats över 90 minuter, och säsongens första tvåpoängare var därmed ett faktum.  

Det syntes redan i matchinledningen att IFK skulle sälja sig dyrt denna afton. Ett helladdat Sirius satsade på att sätta sin prägel på matchen direkt, och kom i ständiga svepande anfallsförsök, med stort bollinnehav som signum. Men de för dagen vitskrudade bortaspelarna kom ingen vart mot ett ramstarkt hemmaförsvar. De blåvita låg nämligen rätt i sina positioner och ställde om blixtsnabbt med fina kombinationer när tillfälle gavs.  

Det stora bollinnehavet gav ett skenbart intryck att Sirius anförde matchen, men undertecknad skulle tvärtom vilja hävda att det var Hanssons mannar som helt styrde skeendet på banan. Siriusdominansen var uträknad och kalkylerad och tilläts endast fram till en given punkt på defensiv planhalva, och där var det stängt denna afton. Uppsalagänget tilläts endast göra ett hörnmål, vilket säger en del om den blåvita försvarsinsatsen.  

Kul att se var även den offensiva briljans våra blåvita hjältar visade upp då de gick till motangrepp. Kvick skridskoåkning och kliniska avslut var anfallsspelets signum mot ett Siriusförsvar som helt enkelt inte hängde med, och samtliga sex mål var delikatesser.  

Efter en sådan match känns det överflödigt att inrikta sig på enskilda insatser, för det som banade vägen för denna storseger var det kollektiva slitet genom hela matchen. Men jag vill ändå nämna unge herr #14 Westman, som går från klarhet till klarhet, och den ramstarka backlinjen. Men, återigen, denna kväll var det lagets gemensamma insats som stod i förgrunden, något som är en förutsättning om det ska bli fler tvåpoängare framöver.  

Nu är det läge att njuta en kort stund av denna insats, innan det gäller att ladda om inför den viktiga bortamatchen mot Rättvik på lördag kväll.  

Målskyttar mot Sirius: Floren, (2), Enander, V. Hulthammar, Rohlén samt Westman.  

//Mats Kindell