Seger i första matchen

Det blev seger med 5-6 (2-3) borta mot Katrineholm i säsongens första träningsmatch. En nyttig genomförare att få i benen samt att det fanns många bra saker att jobba vidare med.

 

Så har sommaren fått ge vika för höst och med det börjar vinteridrotterna utövas i allt högre utsträckning. Hockeyn kickar i gång sin elitserie redan om en dryg vecka och bandyn, vår kära idrott, är i gång med cuper och träningsmatchande. Som vanligt råder ju lite olika förutsättningar för lagen, och för vårt IFK är det ju som bekant barmark och träning i hockeybalja som gäller. Visserligen har laget sin satsning på att genomföra ett antal träningar på stor bana inför seriestarten, men grabbarna ligger helt naturligt en bit efter inomhuslagen.  

Ett sådant lag, Katrineholm, stod som motståndare på onsdagsaftonen då blåvitt begick säsongsdebut. Sjöholms mannar fick klara sig utan Anders Persson (jobbresa), Anton Spångberg (på skadelistan) samt nyförvärvet Albin Bjerkegren som även han står på skadelistan. Matchen slutade till sist med en knapp seger för ett blåvitt som stundtals visade upp ett bra spel med en hel del lovande tendenser. Helt naturligt medförde matchovana tillika brist på träning på stor is dock en hel del dippar i spelet, vilket gjorde denna match siffermässigt onödigt spännande. Det kan nämligen konstateras att IFK spelmässigt är flera nummer större än det förväntade topplaget i Allsvenskan.  

Det visade inte minst matchinledningen, där ett inspirerat och spelsuget IFK trummade på mot ett vilt kämpande hemmalag. Faktum är att bortalaget under större delen av den första halvleken var det klart bättre laget och borde gjort betydligt fler mål än vad som var fallet. Florén inledde målskyttet säsongen 22/23 redan i sjätte minuten på fint pass från Stadsloppsgiganten Enander, och Philip kunde momentet efter ha blivit tvåmålsskytt. Men över lag var skärpan inte den bästa då chanserna skulle förvaltas. IFK kunde till sist gå till pausvila med knappa 2–3 efter två hörnmål av Hänninen. Den andra halvleken präglades av ett utjämnat spel där KSK hade mer att säga till om. Coach Sjöholm menade efteråt att blåvitt agerade lite naivt då de försökte köra solo in i hemmalagets förvarssäck i stället för att gå runt och söka hörnor. Efter krutröken skingrats hade emellertid FK vunnit med 5–6, siffror som var rejält i underkant.  

Det finns som sagt mycket att ta med från denna match, men även en hel del som behöver spetsas till. Chans till detta ges redan kommande söndag, då IFK åker till Uppsala för att därstädes ta sig an Sirius.  

Målskyttar mot KSK: Florén, (2), Hänninen, (2), Ögren samt Lönn.  

Truppen i premiärmatchen:  

Målvakter: Jussi och Vincent stod en halvlek var 

Utespelare: Ögren, Gillgren, O Hulthammar, Hänninen, Lönn, V Hulthammar, Seppänen, Rohlén, Enander, Florén, Westman, Höög samt Konrad Björck.