Seger i jämn match

Med en hörnkanon från kapten Lönn i slutminuterna lyckas vi vinna hemmamatchen mot Bajen med 4-3 (0-0)

 

Idrott handlar först och främst om att vinna, framför allt elitidrott. Men även motionärerna i kompisgängen som lirar innebandy i en gammal dammig idrottshall drabbas av segrarmentaliteten så fort matchen startar., och detsamma gäller korpfotbollsspelarna som kämpar på en sliten sjumannaplan. Vinna, ja, det går ju att göra på olika sätt. Storseger, knapp seger, seger genom kämpainsats är några av benämningarna som brukar användas i sportreferat dagen efter det lokala laget vunnit. Frågan är hur de olika typerna av segrar ska värderas? Eller är det poängen som räknas?

Personligen, som åskådare men även som en i den kategori jag nämnde ovan, har jag alltid tyckt att just kämpasegrarna känns skönast. Även om spelet inte riktigt stämt och motståndet varit tufft lyckas man ta den där tvåpoängaren och dessutom har man gjort det med en gemensam krigarinsats. Detta kan appliceras på IFK:s tvåpoängare hemma mot Hammarby i går kväll. Sjöholms killar lyckades inte riktigt övertyga spelmässigt denna gång, men då tog Östergötlands bandystolthet fram krigarhjärtat och kämpade till sig en viktig seger. Även om de hade en tvåmålsledning med dryga 20 kvar åts den upp till 3–3 innan själva symbolen och sinnebilden för den blåvita segrarmentaliteten, Kapten Lönn, dunkade in en hörna i nättaket i matchens slutskede, till sköna 4–3. Första halvlek, som slutade 0-0, var ett ställningskrig där två defensivt skickliga lag kände på varandra utan att i egentlig mening vilja eller förmå si själva ta några större offensiva initiativ.

Efter storförlusten mot Västerås var detta en viktig seger, och skönt att se att IFK är tillbaka på vinnarspåret. Mentalt betyder det massor för killarna, som närmast möter Vetlanda på bortais på lördag eftermiddag. (Se hemsidan för bokning av resa).

Jussi var briljant i buren inför dryga 700 åskådare och landsmannen Seppänen hade en hel del bra saker för sig. Nämnas måste även kapten Lönn som i vanlig ordning sätter tonen för sina lagkamrater. Strålande lagkapten och förebild, # 24.

Målskyttar: Jonas Enander, (2), Aleksi Seppänen samt Fredrik Lönn.

//Mats Kindell