Seger i premiären

Ett hårt kämpande IFK vände underläge till seger 5-3 i seriepremiären borta mot Broberg.

En serieprolog som slutade i dur, kan vi konstatera så här dagen efter seriepremiären. För många var det en överraskning, och Aftonbladets Stefan Holm sade sig vara mest imponerad av östgötarnas insats då han summerade premiäromgången.
Det är ju alltid lite ovisst inför seriestart och vi visste inte riktigt hur formen var hos Sjöholms gäng. Men matchstarten lovade gott och inledningen gick klart i bortafavör med ett friskt och frejdigt spel. Broberg åt sig dock in i det hela och tog över. De gulskrudade hemmaspelarna gick fram till en 3-1 ledning men sedan stängde blåvitt dörren bakåt. Resten av denna kvälls målproduktion svarade nämligen IFK för.
De reducerade och kvitterade innan pausvilan, för att i den andra akten spela smart och tryggt i defensiven och utnyttja de möjligheter som dök upp.
3-5 slutade till sist fighten och vi kan alltså kamma hem två viktiga poäng inför fortsättningen. Från Söderhamn rapporteras om ett arbetsvilligt och kämpande bortalag, något som samtliga spelare ska kvittera ut beröm för. Nya halven Hänninen visade att han är en fullgod ersättare till Hirvonen och Lönn gick i bräschen med sitt outtröttliga slit.
Mest glädjande att konstatera, förutom förstås segern, är att den patenterade defensiven verkar sitta och det bådar gott inför det som komma skall.
Målskyttar i premiären för IFK: Enander, (2), Gillgren, Florén samt Rohlén.
//Mats Kindell