Seger i slutsekunden

Det blev en välkommen tillika välbehövlig seger för IFK, då de på lördagseftermiddagen besegrade Frillesås med 2 – 1, efter mål av Rohlén i matchens sista sekund.

 

Vädrets makter, med för dagen tregradig värme, kraftig vind och regn, gjorde det långa stunder omöjligt att spela någon bra och fin bandy, utan matchen blev en holmgång mellan två vilt kämpande lag. Långa lyft in mot motståndarnas straffområde var vad det handlade om, samt långa utkast från målvakterna.  

Blåvitt tog ledning i den första halvleken på straff, efter att en Frillesåsspelare viftat med hög klubba inne i straffområdet, och Hänninen satte den fint till vänster om Hallänningarnas burväktare. Detta var även ställningen då pausvilan inträdde. Under vilan slutade det regna och isen såg fin och inbjudande ut då andra akten skulle dra i gång. Det syntes tydligt att IFK pratat om att ta kommandet i matchen i medvinden och med bättre is, och de första cirka 10 minuterna kännetecknades av ett markant tryck från hemmalaget. Men säg den glädje som varar, snart började regnet falla igen, och kampen tog över från skönspelet. På en hörna kom kvitteringen för Frillesås och sedan böljade spelet fram och tillbaka. Då matchuret drog sig upp mot minuten kvar trodde vi alla till mans i den knappa 700 hövdade publiken på ett rättvist oavgjort resultat, men ödet ville annorlunda. På ett frislag några meter in på Frillesås planhalva lyftes bollen in mot straffområdet, gästerna fick inte undan bollen, och i kalabaliken kastade sig Albin Rohlén fram och kunde styra in segermålet.  

Efter all oflyt fick nu IFK äntligen marginalerna på sin sida, vilket var på tiden. Denna seger kan även visa sig bli oerhört viktig för det som kommer tilldra sig efter landslagsuppehållet, nämligen slutet av serien. 

I en sådan match som var i lördags är det svårt att utse några enskilt bra spelare som höjde sig över mängden. Alla kämpade bra, men Jussi var stark i buren och Rohlén och Seppänen var starka som target players på lyrorna.  

Målskyttar för IFK: Hänninen samt Rohlén.  

//Mats Kindell