Segerraden intakt

Det blåvita segertåget dundrar vidare i och med att IFK på fredagskvällen besegrade Örebro sport på bortais med 3-6 (3-2).

 

Denna gång blev dock rälsen lite buckligare och mer svårmanövrerad. Under den första halvleken, som var spelmässigt helt jämn, var bottenlaget väl så bra som serieledaren och Sjöholms mannar kom inte upp på den nivå vi blivit bortskämda med.

Det märktes även att det var en match av derbykaraktär, det var lite tjuvnyp, efterslängar och irritation lagen emellan, och läktarna var relativt välfyllda och publiken ljudlig. Glädjande nog hade hundratalet IFK-supportrar tagit sig till närkeland för att stötta sina favoriter. Blåvitt tog ledningen redan innan matchuret tickat upp mot en minut men hemmalaget kvitterade. Båda lagen gav och tog och följdes åt i målprotokollet.

Men då krutröken skingrades ledde ÖSK fighten med 3–2. Kommentarerna i paus rörde sig kring det faktum att detta var den svagaste halvleken för Östergötlands bandystolthet hittills i årets elitserie, lagspelet, det så berömda klickade inte riktigt.

Men det stod ganska klart då andra halvleken inleddes att IFK pratat ihop sig under pausvilan, för det var ett helt annat bortalag som beträdde is parketten då fighten fortsatte. Nu höll de blåvita i taktpinnen och åt sig både i kapp och förbi i målprotokollet.

Örebro fick finna sig i att spela andra och tredjefiolen och skapade egentligen inget annat än resultatlösa hörnor, medan IFK defilerade till seger med 3–6. I sammanhanget är det även värt att konstatera att IFK inte släppt in något mål i den andra halvleken i någon av elitseriematcherna hittills. Konstateras kan alltså att killarna skött sin fysträning exemplariskt under våren/sommar och hösten.

Oskar Hulthammar svarade för en mycket bra andra halvlek och Seppänen låg bakom mycket matnyttigt såväl framåt som bakåt. Men hela laget förtjänar omnämnande för den andra halvleken som var mycket kontrollerad från bortalagets sida.

Målskyttar för IFK på fredagskvällen: Aleksi Seppänen, (2), Jonas Enander, Philip Florén, Oskar Hulthammar samt Viktor Hulthammar.

//Mats Kindell