Stadsloppet slog rekord!

Stadsloppet som är ett av de viktigaste uppdragen för att finansiera vår verksamhet samtidigt som vi får möjlighet att visa upp oss utanför isen, slog i lördags rekord vad gäller insprungna pengar!

 

På lördagsförmiddagen anordnades det årliga Stadsloppet runt Stora Torget i Motala, som var väl befolkat med publik som hejade fram löparna längs banan. Det hela började med att alla barn som ville fick springa ett varv, vilket avslutades med vår egna Bandyskolas härliga barn som sprang i sina IFK-dressar. Efter det var det dags för de äldre att under 30 minuter springa så många varv runt torget som möjligt

Det var Bollnäs bandy som startade detta koncept med Stadslopp, vilket fler föreningar har tagit efter,  och det var även Bollnäs som innehöll det tidigare rekordet. Men det slog vi i år genom att våra löpare sprang in hela 338 000kronor! Och när vi pratar om rekord, så slog även vårt konditionsfenomen Jonas Enander nytt rekord i antal varv då han hann med mäktiga 29 hela varv. Det är något för andra Motalalöpare, oavsett sport, att bita i och utmana nästa år.

I år hade vi glädjande också många löpare till start, då vårt nystartade division 1 lag och deras breda trupp deltog tillsammans med löpare från sponsorer och även från några politiska partier. I sammanhanget måste vi ju även nämna insatsen av gamle lagledaren Björn Beckne, som ensam sprang in en stor del av den totala summan då han hade fixat väldigt många sponsorer som lade en summa per avklarat varv som han sprang.

Även klubbchef Pär Beckne briljerade och tillförde bra klirr i kassan med sitt rekord på 18 påbörjade varv!

Vi vill tacka alla löpare, företag och privatpersoner som stöttade oss och hjälpte oss att slå rekordet! Ert stöd är guld värt nu när vi drar gång säsongen 2022/23!