Stark insats i helgens cupspel

Under den gångna helgen har IFK varit i Vänersborg för att därstädes spela Vänersborgsklubban cup. För motståndet har Hammarby, Frillesås samt Villa Lidköping stått.

Ett utmärkt val för ett lag som saknar hall men som ändå vill få mycket speltid är att deltaga i cupspel. Framgångsfaktorn med ett sådant koncept är att lagen dels får sträcka ut på stor is, dels att de som bonus får nödvändigt matchtempo i benen.  

Under den gångna helgen har IFK varit i Vänersborg för att därstädes spela Vänersborgsklubban cup. För motståndet har Hammarby, Frillesås samt Villa Lidköping stått, och Sjöholms mannar spelade så pass bra att matchen mot just mot Villa blev en final mellan de två lag som dittills vunnit sina matcher.  

Det hela inleddes under den sena fredagskvällen då blåvitt besegrade Bajen med 3–4. Glädjande från den fighten är att IFK hängde med i det höga tempot i en match som stundtals var lite tillknäppt. En annan glädjande sak var att Bjerkegren var med på isen efter sin sjukdom, och som grädde på moset gjorde Albin även matchens första mål. Lagen turades sedan om att ha ledningen men Östergötlands bandystolthet avgick till sist med en 3–4 seger som enligt den blåvita kabyssen kunde varit något större. Stor matchhjälte blev Lönn, som för övrigt övertygade under hela cuphelgen. Mot Hammarby kunde alla i en matchtrupp, vilken saknade en sjuk Enander, kvittera ut godkänt betyg.  

På lördagseftermiddagen stod sedan Frillesås på tur för Sjöholms mannar. Denna fight präglades av ett blåvitt spel som inte riktigt klaffade, men effektiviteten fanns där då målchanserna dök upp. Laget gick fram till 3–0 innan Frillesås kunde blanda sig i leken. Men segern var aldrig hotad, IFK kontrollerade tillställningen med eftertryck. Matchen slutade till sist 5–2 i blåvit favör. Även under denna match höll sig Bjerkegren framme med två assists, vilket förhoppningsvis är ett tecken att Albin är på väg mot matchform rejält. 

Vid pass 11:00 på söndagen möttes så de båda obesegrade lagen IFK och Villa. En jätteutmaning naturligtvis, Villa är, förutom att de på papperet är ett antal nummer större än blåvitt även ofantligt mycket längre fram i sin träning. Detta faktum blev glasklart då matchen gick av stapeln. Efter en kvitteringsboll av Viktor Hulthammar cirka 20 minuter in i matchen var det roliga slut för denna gång. Ett mentalt och fysiskt slutkört IFK fick till sist se sig besegrade med 9–1, och alla som känner till något om bandy vet att det kan rinna i väg om ett lag får ett rejält övertag. Om vi ändå ska se något positivt med en sådan holmgång är att det kan betraktas som ett nyttigt träningspass i matchtempo.  

Sammanfattningsvis kan konstateras att IFK svarade för en mycket bra insats, med tanke på att de inte är i fas med träning på stor bana och därmed inte finslipat några detaljer i spelet. Detta lovar gott inför fortsättningen.  

Fredrik Lönn kvitterar ut ett överbetyg för cuphelgen medan övriga i truppen även de presterat bra.  

Det samlade målskyttet under helgen: 

Florén, (2), Rohlén, (2), Bjerkegren, Lönn, Persson, Hänninen, Seppänen samt V. Hulthammar.  

//Mats Kindell