Stark vändning mot Rättvik

Vi vänder matchen till seger med 4-5 (2-1) genom en mycket stark slutforcering där vi gör fyra mål sista kvarten!

 

Det är påfallande ofta som det blir flosklernas julafton då idrottsevenemang ska sammanfattas. Ingen annan samhällsföreteelse tycks locka fram så myckenhet av bevingade och uttjatade uttryck som just sporthändelser, och inte minst gäller det bollsporterna.  

En match är aldrig slut innan slutsignalen ljuder, bollen är rund, allt kan hända, fram med blåställen och kriga in i kaklet, alla dessa floskler och plattityder kan med enkelhet tas fram för att beskriva det som tilldrog sig i Rättvik Arena igår, då IFK bortamötte nykomlingen IFK Rättvik.  Med dryga kvarten kvar att spela lyste försmädliga 4–1 till hemmalaget på resultattavlan och det fanns få positiva tecken, sett till hur IFK dittills presterat, att knyta något som helst hopp till. Då höll sig Alex Höög framme och satte en viktig reducering (sitt första elitseriemål!) och sedan var det proppen ur för det vitklädda bortalaget. I rask följd fick den stackars hemmamålvakten vittja nätet efter målbollar ända fram till Enanders otroligt sköna och viktiga 4–5 mål, vilket säkrade två viktiga poäng för IFK.  

Blåvitt hade annars svårt att få till några farligheter mot ett lågt spelande Rättviksförsvar, de trummade på och försökte med sitt sedvanliga metodiska spel men körde fast i motståndarsäcken gång efter annan. När sedan Rättvik var effektiva på sina fasta situationer och på de målchanser som uppstod såg det som redan påtalats mörkt ut för Sjöholms manskap. När dock IFK bestämde sig för att släppa på handbromsen och bara köra i den 76:e matchminuten fick hemmalaget kollektiva darren samtidigt som IFK fick råg i ryggen när mål efter mål föll in på pluskontot. Detta ledde fram till en tung och viktig seger för Östergötlands bandystolthet. 

Plusvarianter för IFK denna eftermiddag vid Siljans strand var giganten Persson, vilken säsong han gör, Florén med vasst offensivt spel, Alex Höög som gjorde sin bästa match hittills samt lillebror Hulthammar som vågar ta för sig mer och mer. Sett till hur den andra halvleken utvecklade sig förtjänar emellertid hela laget plusbetyg, det visar på en oerhörd lagmoral och kollektiv styrka att resa sig på ett så markant sätt. 

Målskyttar: Florén, Höög, V.Hulthammar, Gillgren samt Enander.  

//Mats Kindell