Summering från Vänersborgsklubban Cup

Som bekant blev det en hedrande tredjeplacering för IFK i Vänersborgsklubban cup. 

 

Med tanke på blåvitts ringa tid på stor bana inför cupen presterade de stundtals bandy på en relativt hög nivå, för att vara så tidigt på säsongen. Rapporter från personer på plats vittnar framför allt om en defensiv som verkar sitta i sina grunder. Efter att under fjolårssäsongen, då inget lag riskerade nedflyttning, ha spelat mer offensivt och frejdigt, verkar Sjöholm tagit tillbaka sitt patenterade försvarsinriktade spel, där hela laget pressar och styr motståndarna då vi tappar bollen. Att sedan orken tröt mot Vänersborg i sista matchen är inte så konstigt. Det var den tredje fullängdsmatchen på lika många dagar, och IFK har inte matchtempot eller spel på stor bana i sig riktigt ännu. Men under de två inledande matcherna släppte inte Östergötlands stolthet in mer än två mål.

Offensivt finns det däremot mycket kvar att slipa på. IFK förde de två första matcherna med eftertryck men skärpan i avsluten samt på hörnor lämnade mycket övrigt att önska. Inte heller det är särskilt konstigt, eftersom killarna haft få möjligheter hittills att nöta avslut och fasta situationer.

Sammantaget en helg som IFK kan ta med sig mycket av värde ifrån. Både i form av positiva saker såväl som sådant som måste bli bättre när allvaret drar i gång fram i november.

Närmast väntar i helgen ett nytt cupäventyr för de blåvita. Hemsidan återkommer med rapporter från Närke.

Målskyttar för IFK i Vänersborgsklubban cup:

Viktor Hulthammar, (3), Aleksi Seppänen, (2), Fredrik Lönn, Oskar Hulthammar, Casper Hänninen samt Elias Gillgren.

 

//Mats Kindell