Tack Pär!

Tiden är nu inne då vi ska avtacka vår  hårt arbetande klubbchef Pär Beckne, något vi gör med vemod men också med stolthet! Det gör vi med några avslutande tankar och en intervju.

 

Vi summerar nämligen en magnifik arbetsinsats för IFK Motala bandy. En insats som varat över 22 år som ovärderlig eldsjäl varav 14 år som idogt kämpande klubbchef. 

Ord kan lätt bli futtiga och små när en stor gärning ska sammanfattas. Ord riskerar att förminska ett stort arbete. För hur ska en 22 årig insats som en i ordets rätta bemärkelse allt i allo beskrivas?

Hur ska 14 år som engagerad klubbchef  uttryckas i ord? Hur ska den tacksamhet vi alla känner inför en sådan gärning beskrivas i bokstäver?

Med sin hållfasta envishet, sitt flit, engagemang och sina till synes outtömliga krafter har Pär alltid funnits framme i frontlinjen för sitt kära IFK.

Vare sig det handlat om värvningssamtal, avgörande möten eller korvgrillning och leverans av toapapper och grillkol.

När det handlat om att engagera och entusiasmera våra barn och ungdomsspelare under frusna höst och vinterdagar i snöfall, snålblåst och regn och i båset som ledare för vårt B–lag under otaliga matcher, hemma såväl som på bortaplan.

När vi nu nått vägs ände känns det därför märkligt att Pärs välbekanta nuna inte längre kommer synas lika ofta kring Isstadion.

Men från resultaten av hans gärning kommer vi bygga vidare och moderföreningen står alltid öppen och välkomnande ifall Pär styr färden hemåt igen någon gång i framtiden.

Till dess tackar vi ännu en gång Pär för ett unikt och väl utfört arbete, och önskar honom lycka till framöver!

 

————————————————————————————————————————————-

 Vår avgående klubbchef har som bekant varit IFK trogen under en lång period, en era som nu upphör när den gode Pär styr kosan till Bajenland  för att därstädes verka i klubbchefsrollen. 

Men innan vi släpper Beckne publicerar hemsidan här en sista intervju innan han tar klivet över till konkurrenterna från Söders höjder. 

 

Varför bandy, hur började allting för dig? 

Jag är i stort sett uppvuxen på isstadion, min far har varit med sen 1966, och min bror som är åtta år äldre har också alltid varit med på något sätt

Hur såg din aktiva karriär ut? 

Jag spelade från bandyskolan upp till juniorlaget. I juniorlaget var vi som 15 åringar 15 sekunder från SM guld men nära skjuter ingen hare. Var alltid målvakt. Efter IFK gjorde jag två år i Mjölby som då spelade i nuvarande allsvenskan. Avslutade efter säsongen 93/94.

Hur kommer det sig att du började engagera dig ideellt i IFK? 

Min bror och Magnus Brodén fick med mig i sportgruppen i början av 2000 talet. Och på den vägen blev jag mer och mer engagerad och hösten 2009 blev jag ordförande. Innan ordförandeskapet jobbade jag enbart med sportfrågor runt A – laget

Kan du nämna tre höjdpunkter under dina 14 år som klubbchef? 

Kvalsegern mot Gripen 2017

När vi vann mot Vetlanda i åttondelen (kanske 2019)

När vi spelade oavgjort mot Jönköping 2012 och gick upp i elitserien

Klarar du att ta ut ett ”all star team” av alla spelare du haft i egenskap av klubbchef? En spelare per lagdel, samt en tränare! 

Målvakt: Jussi 

Back: Kan inte välja mellan Gillgren och Ögren 

Halv: Patrik Spångberg 

Mittfältare: Där säger jag Erik Litzén (Ivarsson). Inte så mycket för att han var bäst som spelare utan för det han betydde för oss i det läget som han kom in i truppen. Han gjorde en enorm skillnad 

Forward: Philip Florén som säsong efter säsong snittar 25 – 30 mål 

Tränare: Mattias Sjöholm som kom in lite på ett bananskal och gjort en fantastisk resa

Till sist, vad har du för tankar kring IFK:s fortsatta satsning i elitserien?

Jag tror och hoppas av hela mitt hjärta att det finns en framtid för IFK i elitserien, men det hänger på att den utlovade hallen nu byggs!

OK Pär, stort tack för de här åren och lycka till framgent! 

Tack!!! 

 

Arbetet med att finna Pärs efterträdare pågår och vi hoppas att snart kunna presentera ett namn.