Tung förlust i Småland

Det blev en blytung förlust i onsdagskvällens bortamatch mot Vetlanda med 6-5 (3-2), efter en sen vändning i slutet av matchen av smålänningarna.

Det är oerhört tråkigt att förlora, alltid. Men det finns gradskillnader även inom denna tråkiga ingrediens inom idrotten. Det är en sak att förlora stort, och helt klart vara betydligt sämre än motståndaren, en helt annan sak att spela lika bra eller något bättre och förlora i matchens slutskede. Det sistnämnda drabbade IFK på onsdagskvällen då de drabbade samman med Vetlanda på bortabana. Efter en tät drabbning förlorade våra blåvita hjältar med 6–5, sedan hemmalaget kvitterat och slagit in segerbollen i matchens sista skälvande minuter.

Annars började matchen på bästa sätt, då målkung Florén satte 0–1 redan i inledningen. Resten av halvleken präglades sedan av ett IFK som visserligen hade en hel del bollinnehav men som inte mäktade med att utnyttja det på bästa sätt. Efter att Vetlanda gått till ledning med 3–2 innan paus, och dessutom utökat till 4–2 strax efter vilan, reducerade och kvitterade blåvitt och hade då sin bästa period i matchen. Då Gillgren gav Simon Hanssons mannar ledningen till 4–5 kände nog alla lite till mans att IFK skulle ro hem denna tillställning. De tätade ihop bra i defensiven och Vetlanda hade svårt att prestera något alls av värde.

Men som anförts ovan avslutades matchen med några lyckosamma minuter för de gulklädda smålänningarna och därmed var kvällen förstörd för ett IFK, som ändå sett till hela matchen gjorde en helt okej match.

Elias Gillgren gjorde en mycket bra match med offensiva uppåkningar och ett resolut försvarsspel, och Albin Rohlén fortsätter att övertyga.

För IFK:s del gäller nu att ta med det positiva från denna match, vilket var en hel del, och få ut det mot Broberg hemma på K Bygg under lördagseftermiddagen. Då kommer Söderhamnsgänget få det tufft.

Målskyttar mot Vetlanda: Florén, (2), Gillgren, Enander samt Westman.