Tung förlust

Det tog tvärstopp mot Västerås som vann klart med 11-0 (3-0) i fredagens match i ABB Arena.

En ur defensiv synvinkel skaplig första halvlek och ett fullständigt haveri i den andra, det är facit efter IFK:s bortamatch mot Västerås på fredagskvällen. 11–0 i hemmafavör talar sitt tydliga språk, där kom soppatorsken efter blåvitts sensationella säsongsinledning.

Att segerraden skulle brytas, och att en negativ reaktion på allt slit IFK lagt ner i inledningen skulle komma, kände vi väl alla på oss och ska vi se positivt på det hela var det bra att den kom nu. Nu har serieledaren, Östergötlands bandystolthet, fem dagar på sig att slicka såren, bryta ihop och komma igen och förbereda sig inför revanschmatchen hemma mot Hammarby kommande torsdag.

Till den får vi även in friska och utvilade Rohlén och Nordlund, vilket är positivt. Vi ska även komma ihåg att vi har våra 12 inspelade poäng på pluskontot, vilket gör att gårdagens förlust inte blev så kännbar.  

Om matchen finns inte så mycket att rapportera sett med blåvita ögon, mer än den defensiva insatsen under merparten av första halvleken. Det rapporteras från gurklandet att V Hulthammar höll stilen i ett annars blekt bortalag, smålänningen har verkligen vuxit ut till en etablerad elitseriespelare.  

Nu blickar vi framåt mot torsdagen, då söderkisarna från Zinkensdamm kommer till K Bygg Arena. Då kommer vi med all säkerhet få se ett helt annat IFK beträda isparketten.  

//Mats Kindell