Vänersborg vann kamratmötet

Det ville sig inte för Östergötlands bandystolthet då de på torsdagskvällen bortaspelade mot kamratkollegan från ”Lilla Paris”, IFK Vänersborg, som vann med 5-1 (1-0).

 

Traditionellt har det alltid varit något av derbykaraktär lagen emellan, med täta, jämna matcher och inslag av stenhårt fysiskt spel. Men denna afton gjorde tyvärr vårt IFK ett blekt intryck och kom inte upp i sedvanlig nivå. Vänersborg vann inför drygt 300 fans och tre tappra killar från Forza blåvitt, all heder åt dem.  

Den första halvleken var ett 45 minuters långt ställningskrig, likt skyttegravarna under det första världskriget. Lagen tog ut varandra med defensivt positionsspel, och det enda som egentligen finns att rapportera var ett par halvchanser och missade hörnor på bortalagets konto, medan hemmalaget gjorde halvlekens enda mål.  

Med IFK ögon sett hade vi hoppats på en uppryckning, de blåvita brukar vara starka i andra, men i stället fick Vänersborg utdelning på sina chanser och kunde till slut vinna med 5–1.  

Enander var en plusvariant i ett annars för dagens blekt IFK, Viktor Hulthammar försöker få saker att hända från sin ytterhalvs position men annars kan Sjöholms mannar så otroligt mycket bättre.  

Nu ges chans till snabb revansch då IFK möter Rättvik på bortabana kommande söndag. Bättre tag krävs då, framför allt måste laget bli vassare på att förvalta sina målchanser. Nu tjorvar det dessutom ihop sig i kampen om sjätteplatsen då Sirius skuggar med en poäng bakom IFK, nu även med lika många matcher spelade. Närmast bakom tog sig Vänersborg upp på 20 poäng, fem bakom IFK medan SAIK ligger på 19, ett SAIK som har två matcher mindre spelade än vårt blåvita lag. Ett understatement således, att spänningen tätnar.  

Målskytt mot Vänersborg: Jonas Enander.  

//Mats Kindell

 

Foto:Emil Särnehed (SarnehedPhoto)