Vi är fortfarande obesegrade

I en svängig match där ledningen skiftade fram och tillbaka blev det tillslut 6-6 och därmed delad poäng i Ljusdal.

 

IFK spelade på fredagskvällen oavgjort mot Ljusdal på deras klassiska hemmabana uppe i det bandytokiga Hälsingland. Ett måhända för de flesta oväntat resultat, eftersom Östgötarna gått fram som en ångvält hittills under kvalspelet.  Att de skulle tappa poäng mot ett av de allsvenska lagen fanns inte på kartan för de allra flesta bandytyckare. 

Men kanske förklaringen står att finna  just i den magnifika kvalinsatsen blåvitt stått för fram till fredagskvällen. Att på fyra matcher ta maximala åtta poäng, göra 19 mål framåt och bara släppa in fyra har krävt en total arbetsinsats tillika mental kraftansamling, och det är bara mänskligt att det blir något av soppatorsk efter en sådan insats. Att samla kraft och resa de femtio milen och  möta ett hemmalag med vittring på avancemang, när man själv är klart för fortsatt elitseriespel är lättare sagt än gjort, därav gårdagskvällens oavgjorda resultat. 

Nu repade killarna dock mod mot slutet av matchen och hämtade in två tvåmålsunderlägen, något som ändå vittnar om lagmoral och stolthet hos grabbarna. 

Ljusdal rivstartade annars denna fight med sitt ”ryska” spel med frejdig anfallsbandy. IFK såg närmast paralyserat ut och fann ingen utväg ur det tryck hälsingarna skapade. Nu hämtade de sig dock och började vinna mark med sin ”one touch” bandy, med passningar inom laget och tålamod i väntan på lägen. De kunde därmed vända ett underläge 2 – 0 till ledning 3 – 2 innan Ljusdal ånyo grep initiativet. 

Efter underläge 4 – 3 i pausen fortsatte Ljusdal att vara kreativt mot ett IFK som tidigare nämnts inte repade mod förrän mot slutet av tillställningen. Alex Höög blev poängräddare med sin hörnträff till 6 – 6, och de blåvita borde vunnit efter att ha missat två solklara lägen i slutminuterna. 

Ljusdals poäng innebar att vi nu kan hälsa dem välkomna tillbaka till finrummet och att Vänersborg får starta om i allsvenskan. 

Samtliga i IFK kan mycket bättre men ett litet plustecken går ändå till den i storform varande Philip Florén. 

Nu blir kvalavslutningen hemma mot Boltic betydelselös för tabellen och kriget för avancemang. Det är således klart att IFK vinner kvalserien efter säsongen 2023/24, något som är värt att fira.  Det finns all anledning att söka sig ned till LMT Arena på söndag trots att den avslutande omgången inte gäller något placeringsmässigt. Dels för att tacka denna upplaga av IFK Motala för ett väl utfört kvalspel men även för att avtacka vår eminenta före detta klubbchef och Allt i Allo Pär Beckne. Så slut upp, alla ni med blåvita hjärtan och övriga idrottsintresserade, avslag klockan 17:00 med IF Boltic på andra sidan. Arenan står öppen från 16:00 med aktiviteter för barn och ungdomar. Välkomna!!! 

Målskyttar mot Ljusdal: Philip Florén, (2), Albin Bjerkegren, (2), Anders Persson samt Alex Höög.

//Mats Kindell