Viktig seger mot Bajen

IFK kunde på fredagskvällen, inför knappa 800 åskådare och under fina vädermässiga förhållanden, besegra Kentas Söderbröder Hammarby med 4 – 2 (0 – 1).

Därmed är laget nu sjundeplacerade med fina chanser på en direktplats till kvartsfinal. Med två matcher kvar har IFK 22 inspelade poäng, endast en poäng upp till en fjärdeplats. Så jämn är serien denna säsong, så blåvitt har allt i egna händer.  

Annars var det Hammarby som var det bättre laget i medvinden under första halvleken. Bägge lagen vinnlade sig om att agera tätt i defensiven vilket medförde att det offensiva spelet inte riktigt klickade för något av lagen. Dock var det söderkillarna som kunde gå till ledning efter ett mål på slutet av halvleken.  

I den andra var det hemmalaget som grep tag i taktpinnen och med ett offensivt spel med fart och tålamod nötte de ner ett Hammarby som fick det allt svårare. Följdriktigt kunde Hanssons mannar gå fram till en välförtjänt 2 – 1 ledning. En liten smolk i glädjebägare och inte helt rättvist var dock 2–2 målet i den 86:e minuten. Där och då kändes det som att lagen skulle värna om den poäng de hade, men Bajen fortsatte att kämpa framåt. I sin iver att försöka vinna hamnade gästerna dock fel sina försvarspositioner och IFK kunde genom ett vasst omställningsspel punktera fighten med två snabba mål.  

Som redan konstaterats var det trots allt en välförtjänt seger för blåvitt, där en vassare offensiv och ett kyligare tålamod gav tvåpoängaren till en segerrusig IFK – kabyss. Omklädningsrummet präglades av glädje och synbar lättnad. Skönt att studsa tillbaka efter debaclet borta mot Vänersborg.  

I ett starkt IFK var försvarskollegorna Ögren och O. Hulthammar starka pjäser och Persson verkade trivas mot sitt gamla lag. Ett plus även till keeper Vincent som gjorde en fin match mellan stolparna.  

Nu är det endast två matcher kvar av elitserien 22/23 innan slutspelet tar vid. För IFK:s del väntar Broberg på bortais (tisdag) och Viktor Spångbergs VSK hemma på K Bygg Arena på fredag kväll. Alla möjligheter för IFK att hamna bland de sex bästa, således. Spännande värre, och som Stadin konstaterade känns det som att det redan är slutspel.  

Målskyttar för IFK mot Hammarby: Florén, (2), Seppänen samt Rohlén.  

//Mats Kindell