Viktig seger och folkfest på annandagen

Bandyns julafton firades med pompa och ståt på K Bygg Arena under annandagen då Vetlanda besegrades med 5-3 (3-1).

Högtiden bjöd på ett idealiskt väder för bandy, med en blek och sjunkande eftermiddagssol och fyra minusgrader. Lägg därtill ett knappt 1800 talet åskådare så förstår alla och envar att det var en sällan skådad feststämning på den anrika gamla arenan.

Gästerna Vetlanda, vilka hade ett femtiotal anhängare i ryggen, kom till match sin vita bortatröja och fick finna sig i att omgående bli tillbakapressat av ett inspirerat hemmalag. Det hade kunnat bli 1–0 redan i första matchminuten och de hade kunnat göra ytterligare tre fyra mål under första kvarten. Efter mål av Enander och O Hulthammar hade de en tvåmålsledning att gå på då Vetlanda började att äta in sig i tillställningen efter dryga tjugo spelade.

Smålänningarna reducerade innan blåvitt fick det psykologiskt viktiga 3–1 målet alldeles innan pausvilan.

Lika psykologiskt viktigt fick Vetlanda in en tidig reducering i andra halvleken, och matchen stod och vägde ett tag. Även om det kändes som Sjöholms mannar var numret större och skapade fler farliga chanser kändes Vetlanda giftiga i sitt omställningsspel. Skönt då att konstatera att Florén hållit krutet torrt under julledigheten, då han trädde in i handlingen med tjugo minuter kvar. Med sina två mål fram till 5–2 avgjorde västgöten matchen, vilken slutade 5–3 efter ett sent reduceringsmål från gästernas sida.

Gillgren och Persson var duktiga i sina defensiva roller samt i omställningar, Florén bör omnämnas för sin målfarlighet och Jussi i buren var som vanligt säkerheten personifierad. Skönt att konstatera att han skrivit på för ytterligare två säsonger, något finländaren gjorde innan avslag på annandagen.

Nu väntar Örebro sport hemma på tisdagen, något som kan visa sig bli knepigare än tabelläget visar. Härmed uppmanas samtliga att hitta tillbaka till K Bygg på tisdag vid pass 19.

Målskyttar på annandagen: Florén, (2), Enander, V Hulthammar samt O Hulthammar.